Tirebolular Derneğinde Kaynaşma Vakti
Bursa’ da kurulu bulunan Giresun Dernekleri başkan ve yöneticileri Bursa Tirebolu ve Güceliler derneğinin ev sahipliğinde Duaçınarı mahallesine yeni açılan Bursa Tirebolu ve Güceliler Derneği binasında toplandı.
Toplantıya ev sahipliği yapan Tirebolu ve Güceliler derneği başkanı İsmail Akdoğan; ‘’Birlik, beraberlik ve dayanışmamızın bir örneği olan bu tür toplantıların sürekliliğinden yanayız, kendi içimizde ne kadar iyi kaynaşabilirsek toplumlarımızın yaralarına da o derece merhem olabiliriz’’ dedi. Akdoğan ayrıca Bursa’ daki Giresun derneklerinin bir bütün halinde hareket etmesi konusunda ellerinden gelen gayreti sunduklarını söylerken, ortak alınacak bütün kararlara saygı duyacaklarını'' söyledi.
Toplantının oturumunu yöneten Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş ‘’ temele inme konusunda ilçe ve köy derneklerimizin faktörü çok önemlidir. Bu derneklerimizin yöneticileri eşinden dostundan kıstığı zamanı bu işlere harcıyor onun için dernekçilik fedakarlık ister, dernekçilik sevgi ister, dernekçilik saygı ve yılmamak ister’’ dedi.
Kurumsallaşma Anlamında Önemli Adımlar Atılıyor
Bursa Gemlik Giresunlular derneği eski başkanı Durmuş Uslu Bursa’ ya yaptırılması planlanan Osman Ağa Külliyesi konusunda harekete geçilmesi gerektiğini söylerken yetkililerden aldığı cevap konusunda büyük üzüntü duydu. Müteahit Uslu’ nun sorusunu yanıtlayan Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu üyesi Bülent Akça bu arsa yatırım amaçlı alınan bir arsadır. Şu anki arsamıza yapı anlamında hiçbir şey yapılamamaktadır. İmar planın içinde yer alması gerekir ki bir inşaata başlanılsın dedi. Akça ayrıca ortalama 1050 m2 civarında olan bu arsamızın imari olarak her hangi bir durumunun olmamasından dolayı çok da prim yapmadığını söylerken bizim hedefemiz ilk önce ‘’bütün dernek başkanlarımız ile hem fikir olup, elimizdeki mevcut projelere destek olalım.Bu projeler hayata geçtiğinde otomatik olarak külliye konusunda da harekete geçilir’’ dedi.
Şerif Pir Vazgeçilmiyor
Her toplantı sonrasında hemşerilerimizi Karadeniz yaylarına götürmeyi ihmal etmeyen bölgemizin güçlü sesi Şerif Pir toplantıya katılan Giresunlulara gecenin ilerleyen saatlerinde doyumsuz anlar yaşattı.
.jpg)
Haber E.Avcı
Son Güncelleme (Pazartesi, 10 Ekim 2011 17:37)
Bu haber toplam 229 defa okunmuştur














